morgondagens match

Det är fredag eftermiddag och alla arbetare har nästan redan tagit helg. Men ÖSKs damer putsar rustningen inför morgondagens möte mot anrika och namnkunniga Sävehof. Elitseriens 4e omgång och ÖSK 4e match i elitserien, Sävehof spelade senast seriematch mot IV och har därefter haft andra småsysslor som CL och några spelare på landslagsuppdrag. ”Småsysslor”, som sagt…

 

Om matchen ska inget annat sägas än att vi kommer bjuda på krig, vilja och svett. En och annan blodsdroppe kanske vi kan klämma fram också.

 

Matchuppladdningen ikväll ser ut på olika sätt, men middagsmenyn är stående för alla i laget; taggtråd och peppar. 

Kom till Idrottshuset, det är varmt, vi är snygga och det kommer bjudas på vilja och flexade lårmuskler i den lilla svarta (eller vita?)


tråktorsdag - på gott och ont

En relativt händelselös torsdag ramlar ett sms in från Dojjan.

”Haha, hade tråkigt och skickade sms till 118800 och frågade ’Vem är Therese Jämthed? Svaret jag fick:

                                                

Therese är en kvinna som dagligen skulle kunna slå världen med häpnad. Bakom den där stålgrå fasaden finns nämligen en dam av yttersta världsklass med ett yttre och ett inre som ingen människa rår på. Om du bara skulle våga släppa ut det där kvinnomonstret lite oftare, det skulle alla parter må bra utav.”

 

F-n vad kul tänker jag och ville också få en självförtroendeboost. Mitt svar var långt ifrån lika tillfredsställande som Dojjans, trots att jag (ja, jag erkänner) pinsamt nog skickade två gånger till med förhoppning om ”bättre” svar. Men jag fick se mig besviket besegrad av den där satiriske människan som jobbar på 118800. Dock var det fler som tog fasta på denna idé, vissa blev mer nöjda än andra. Varför?

 

Stegfel bjuder exklusivt på damernas svar.

 

”Anna är en vild ung dam som älskar allt i livet, framförallt allt som är rosa! Allt som är rosa är bra helt enkelt, om hon hade fått välja hade hela världen varit rosa. The Jonas Brothers är förövrigt så söta och sexiga att hon får ståpäls varje gång deras namn nämns. Annars gillar hon att äta pizza och sjunga karaoke med sig själv. Hennes förebilder är Kissie och Carolina Gynning”

 

”Frida är en tjej som drömmer om att bli kändis mer än något annat. Att få ha en stor blogg, vara med i Let’s dance och kanske till och med ett hemma-hos repotage i Aftonbladets nöjesbilaga är det stora målet här i livet. Det dumma är bara att hon är helt talangfri, vilket gör det hela aningen problematiskt. Vi föreslår att hon ska ligga med några killar i en slabbig dokusåpa, det brukar vara biljetten till himlen. Lycka till!”

 

”Malin är en försynt härlig ung flicka som är så omtänksam mot sin familj och sina vänner att hon ofta glömmer bort sig själv. Hon är duktig i skolan och skötsam som få. En riktig svärmorsdröm är vad hon är. Kanske inte den som sjunger högst på fester och brölar och för liv, men alla behöver inte vara det ju. En mycket ung sympatisk flicka med andra ord.”

 

”Lillgamla Jessica är en ung snygg tös med massor av energi! Hon älskar att vara i centrum och är ledare för sin flock av unga damer i skolan. Förutom att skriva på sin egna blogg så brukar hon tjuvröka på rasterna och snacka om killar och Hello Kitty med sina tjejkompisar. Hon drömmer om att en dag få rida på delfiner med sin drömprins Sebastian!”

 

”Carin, tänk dig att man har en framtidsmaskin som kan skapa superkvinnor och att man i den maskinen slänger in Stephen Hawkings intellekt, Miley Cyrus ögon, Selena Gomez utstrålning, Jessica Simpsons bakdel och Salma Haykes spiror, då blir resultatet du, en fullständig 10poängare i alla avseenden.”

 

Som ni säkert kan förstå var Anna och Frida mindre nöjda med sina svar, samtidigt som Therese, Malin, Jessica och Carin gick runt och sprätte som stolta tuppar i hönsgården. Det känns rätt självklart; killen på 118800 hade humörsvängningar igår!

 

Vi som la vår lycka i händerna på 118800 igår, på gott och ont;

            


Fortfarande inte helt nöjd

Så, nu är jag vid knapparna och inte fullt lika bitter som på bussen hem från Höör i tisdags kväll. Dock skulle jag ljuga om jag sa att jag har släppt det. Det var en svängig match med två lag som ville mycket och plocka hem den åtråvärda tvåpoängaren. Matchen vägde men Höör låg i knapp ledning större delen av matchen. I andra halvlek står det i 15-15 i ungefär fem minuter med krampaktiga anfall från bägge håll innan Pasta-Elin Pettersson sätter förlösande 15-16 för ÖSK. Jag tyckte att det då såg ut som att vi hade de piggaste benen och möjlighet att kanske få föra matchen och ta hem segern. Istället fick Höör kontra ikapp och förbi efter några mindre lyckade ÖSK-anfall och de pigga benen som jag tyckte mig ha sett, sprang i tö.

 

Besvikelsen efter matchen var total, det kändes nära och att vi kunde ha plockat hem segern med lite mer kyla, kanske lite mer flyt, lite mer rutin och lite mer jävlaranamma. Det sved i ögonen, mer än jag egentligen vill erkänna. Dock tar vi steg framåt denna match på många plan, även om vi ser att vi måste slipa på mycket fortfarande. Vi är inte nöjda med att gå poänglösa från den här striden, även om Höör är ett bra lag och svårslagna i sin hemmahall.

 

Plus i ÖSK, saxat från NA:

 

  1. Anna Axelsson
  2. Therese Jämthed
  3. Elin Pettersson

 

Vivis pangräddning på friläge är icke att förglömma och matchens lirare i ÖSK, Carin Bergdahl, visar än en gång vilken värvning svartvitt gjorde när de plockade ner henne från Boden och drar ÖSKs anfall matchen igenom.

Även reiselaiter Camilla Månsson gör en strong insats i den gula hallen, mycket kul att se!

 

 

Om jag stod för matchens rolighet mot Skövde när jag helt solo står på arslet mitt på planen så gör Carin den i tisdags. Jagar efter bollen innan den når sidlinjen, hinner ikapp den och ska precis till att plocka upp den när hon själv sparkar undan den med sin egen fot.

 

Carin lekte även Harry Potter igår på träningen, visst trollade hon lite men hon var nog mer inne på att flyga kvast. Hon grenslade nämligen en av ”pinnarna” under en övning.

smakar illa

Sitter nu på bussen, igen. På väg hem denna gång och tyvärr ingen höjdare till hemresa. Vi förlorade mot Höör med 21-18 efter en jämn match som vi inte riktigt kunde med att stänga när vi med cirkus 13 minuter kvar ledde med 1-2 bollar. Höör tar vara på 3 bortkastade anfall och kontrar sig tillbaka till ledning.

En längre och bättre summering av matchen kommer när jag inte är fullt så trött, inte har den bittra eftersmaken av förlust så stark i munnen och när tankarna har fått lägga sig.


Carin Bergdahl, återigen matchens lirare i Skåne. Krigar som en viking i 60 minuter och erhöll den säkert snyggaste matchens lirare-presenten ever: en blingad hummelzipper. Väl värd denna!


/nattbuss

Pratstund i bussen: Dojjan

Stegfel lyckades fånga Therese "Dojjan" Jämthed mellan tupplurerna längst bak i bussen..

Sovit gott?
Ja, jag vaknade 4.19 och var uppe för att kissa och äta lite choklad. Annars har det varit en bra natt

Dagens snacks?
Syrianfrön (fågelfrön, reds. anm.)

Vad se du fram emot med dagens bussresa?
Maten!... och sällskapet. Jag har lyssnat lite på sommarpratare här på förmiddagen, Plura, Moberg och Annika Österberg bl a. Moberg klart bäst!

Vad saknar du i bussen?
(Måns instick: mikrofon i förra bussen) Skulle vilja ha en kaffemaskin under tv'n. En tassimo, kanske.

Match idag, vad kommer ske?
Svårt att säga. Det står ju 2-2 i matcher sen tidigare. 2 bortaförluster och 2 hemmavinster. Dahlberg brukar ju ha koll på statistiken, så där har vi väl inte så bra odds. Men bollen är rund! Vi är ödmjuka inför uppgiften och ska kriga hela matchen. Alla 60 minuter!

En perfekt fredag för dojjström?
Vaknar, tar en kopp kaffe och käkar frukost. Avklarar ett nissepass på gymmet, får lite mat (fiskbullar) och tar en upplur på en knapp timme. En perfekt fredagskväll skulle vara att Per Morberg lagade min middag och Plura stod för underhållningen. Plura med ett glas rödvin och en cigg, som stod och sjöng.

Beskriva dig själv:
Fråga de som vet. Gå in på facebook och fråga Axelsson, Frida eller B-falk.Lite korta snabba:

Svettigast?
Jag och Bergdahl

Kortast?
Det är inte jag! Blir Foppa nu

Roligast?
Vi har många som kan leverera men Axelsson är bra att ta saker på volley

Fåfäng?
Bergdahl, trodde det var Bergfalk men jag hade ack så fel

Hårdast?
rop från bussen säger axelsson

Bäst kock?
Granberg, får cred som konditor också

Snyggast i duschen?
Bergfalk är snygg naken

Mest ritualer?
Måns

Vem skulle du inte vilja möta i en mörk gränd?
Leif GW Persson

Vem i laget skulle vara den perfekta pojkvännen (om hon vore kille) ? 
Sara Johansson

Vem skulle du vilja ha med dig på en öde ö?
Kalle Olsson, Plura eller Morberg

Sveriges snyggaste kille?
Han har jag inte träffat än


Hälsning till våra läsare:

Kom och heja på oss på lördag! Vi behöver och älskar erat stöd

Stegfel tackar Dojjan för pratstunden och rullar vidare mot Höör

Ny vecka, 2x match!

Den lediga helgen fick sitt slut och en ny vecka stundar. En vecka med 2 matcher för vår del. På tisdag tar vi oss ner till södra Sverige för att möta vår forna konkurrent i allsvenskan, Höör, i en svettig batalj i den där gula hallen. På lördag får vi finfrämmande av namnkunniga Sävehof som mer än en gång firat högst upp på prispallen, spännande Örebro! Det handlar alltså som en handbollsvecka med två ggr match, dvs två ggr ROLIGT!

 

Match mot Höör, inte första gången och inte sista heller för den delen. Höör tog tillsammans med oss steget upp i finrummet för att husera med resterande gräddfil i handbollssverige nu i våras, efter spel i allsvenskan. Vi blandade vinst med förlust och vet att Höör inte är något lätt lag att möta. Men det gör det extra kul att på tisdag spela en match mot ett lag vi känner igen från den andra planhalvan, som vi tidigare bytt blåmärken med och gnidigt svett emot. Vad kan man ge för lite rolig kuriosa inför denna match? Jag är inte i position (eller kunnande nog) att varna om spelare eller komma ihåg deras spelidé, som självklart kan ha ändrats drastiskt sedan sist. Vad man minns är hallen i Höör, den är gul. G U L. Jag kan inte understryka det tillräckligt. Sedan är det bra publiktryck med läktare på ena sidan som ger en perfekt inramning till en krigarmatch. Enda profilen jag kan nämna i Höör? Det måste vara coach Harris som hörs och syns, hade även lite sköna självsäkra kommentarer på tränarträffen inför seriestarten.

 

Det känns som att den här måndagen inte kan gå fort nog så vi får sätta oss på bussen (återigen, filmansvarig?!?) och ta oss söderut i vårt avlånga land.

 

 

Då laget ännu inte har samlats efter helgen är uppdateringarna om diverse olika sysselsättningar begränsade än så länge. Vad vi vet är att ÖKKs tröskel har slitits, skönhetssömnen har tagits på allvar, kärleksmiddagar för de lyckliga satar som fångat sig en karl, jobb på vissa håll, en maffig trerättare i sann tv4-anda och 4 av de våra sammanstrålade för att se en handbollsmatch som inte visades. Då bakades en morotskaka och sedan kom spexlusten, Örebro som idrottsstad profilerades med vad som fanns att finna i garderoben och även två musikvideos fick nytt liv. Återstår att se om något kommer visas på Stegfel, och då kan jag utlova skrattfest.

 

Direktuppdatering från bussen kommer imorgon och då även lite mer exempel på vad man kan tänkas hitta på en ledig helg som föregående.


fredagsmys

 

Ledig helg – vad gör man då?

Äntligen fredag och slutet på ännu en jobb/skolvecka. Slutet på en träningsvecka kan man aldrig säga då vi aktiverar musklerna även i brist på boll denna helg. Just det, spelledigt denna helg och beordrade lugna aktiviteter och mycket vila vid sidan av helgfysen. Plötsligt får vi alla spelare problem. Vad gör ”vanligt” folk när de är lediga? Soffhäng och filmkvällar i all ära, men när man plötsligt har både en lördag och söndag att slå ihjäl – vad gör man då? Man får ju ta tag i storhandling, tvätt och städning som inte hinns med mellan jobb/skola och träning i veckorna, men sen måste man ju också ta vara på den ”ledighet” man har. Huvudbry hos damerna som spekulerar i allt från blinddates till att åka hem till familj och vänner på hemorten. Vi kanske får oss en uppdatering efter helgen vad vi lyckats sysselsätta oss med.

 

Mannen, myten, legenden

Tänkte skriva ett par rader om mirakelmannen med fler smeknamn än tänkas kan – Nisse. Fysguru, spänsthitler, farbror och även Pissenisse (de dagar man har svårt att komma ur sängen för träningsvärken eller då jeansen plötsligt säger stopp vid rumpa och lår) är bara en bråkdel av de smeknamn han kammar hem, alla med glimt och kärlek såklart. Förutom en gång, då han tände djävulens lykta i våra ögon. Han sätter upp en stafett som innehöll ett moment där man mellan varje varv skulle trä en tråd genom en nål så många ggr man hann. Lagen delades in och man erhöll varsin nål och tråd, godtrogna som vi är så kollade vi ju inte in de andras nålar utan tände tävlingslågan och bara körde. Frustrationen var enorm när man själv lyckats pilla igenom trådjä-eln 4 ggr och hör de andra skrika ”10!”, ”16!” och någon drog till med ”20!”. Ni hör ju själva att någonting inte stod rätt till, när vi undersökte saken närmare såg vi ju att alla hade fått olika storlekar på nålarna. Vi jobbade med ett nålsöga i storlek av ett saltkorn (inte mycket överdrift faktiskt) och Nisses lag hade en nål som vi kan likna med mössen i Askungen, de kunde nästan trä igenom hela armen genom nålen (en något större överdrift) och vi jagade Nisse åtskilliga varv runt Idrottshusets golv till ekot av hans skallande skratt. Då hette han Pissenisse ett bra tag, långsint som man är.

 

Han kan dock inte kallas annat än ett fysfenomen, det är lika kul varje gång någon som inte träffat Nisse spärrar upp ögonen när karln gör ett skutt likt en spänstig hopphäst och sedan går ner i något spagatliknande stretchmoment. Att han sedan trollar med våra kroppar som Joe Labero gör honom inte mindre spektakulär.

 

 

Avslutar denna fredagsblogg med några småsköna citat från beundrare:

 

”Jag bara älskar era nya matchdräkter. Ni gör er fruktansvärt bra i taj… eh svart!” Anonym karl, 27.

”Jag såg att ni förlorade, det var ju tråkigt. Men jä-lar vad snygga ni var!” Anonym kollega, 30 +

 

Det känns ju skönt att utvalda delar av den manliga publiken har fokus på den sportsliga prestationen, eller? Vi ger allt och lite till för att på onsdag få kommentarer om en väl genomförd match och ett förhoppningsvis tillfredställande resultat – också. Vi vill såklart fortsätta anses vara snygga, som en ”biprestation” till vårt handbollande.


rykten på stan

Man ska inte lyssna på rykten, eller i alla fall inte tro på dem – sägs det. Men det ryktas, en liten fågel viskade i mitt öra, att ÖSK damerna ska ta upp en ny karriär.

 

 


 
Det återstår att se vad som kommer på löpsedlarna framöver och om detta rykte stämmer överhuvudtaget, vem vet?

/Cliffhanger


fotografering och i-landsproblem

Söndagens match har vi skakat av oss, i den mån vi ska göra. Samtidigt har vi tagit lärdom av våra misstag (och även våra rätt) och börjat jobba mot nästa match. Bryt ihop och gå vidare – starkare. Idrottsflosklerna avlöser varandra, men det är precis vad vi gör. Ingen gillar att förlora, och själv skulle jag vara grinig efter att (absolut säkert) förlora mot, låt oss säga, Magnus Samuelsson i armbrytning. Det hjälps inte, om det så är en spelkväll med monopol med familjen eller femkamp på Liseberg – jag hatar att förlora. Styrkan ligger i att inte gräva ner sig, eller låt oss säga att man inte ska gräva en djupare grop än man kan hoppa ur.

 

Veckan började med ett alltid lika spännande moment i ÖSK, fotografering. Ingen vet hur lång tid det ska ta, ”pooserna” diskuteras livligt och missnöjet är oftast stort efteråt. Klart man vill göra sig så bra som möjligt på ett kort där man har möjlighet att inte se direkt bajsnödig ut, som i de flesta actionbilder från matcherna. Årets bilder har blivit inspirerade av en av våra idrottsgrannar, med vilket resultat har vi ännu inte sett.

   Personligen så vill jag dementera talesättet: ”en bild ljuger aldrig” och bestämt fastslå att jag då är snyggast live. Kameran älskar mig inte!

 

Vi har ju självklart tränat också, men det ter sig ju vara ganska självklart. Nisse matar oss åter med hans egen favoriträtt – träningsvärk med resultat. Han är en jäkel på att hitta nya små muskler att trigga igång, men vi älskar honom.

 

 

Små i-landsproblem och funderingar

Vem ska vi egentligen utse till filmansvarig i ÖSK handboll? Jag blir nerröstad gång på gång med mina disneyklassiker, hockeyfilmer eller allehanda romantiska drama som ligger i filmlådan hemma. Alternativet är att gå på pappas filmsamling och då skulle hela laget kunna doktorera i Andra världskrigets truppförflyttningar och krigsstrategier.

 

Vem har börjat tugga frukt utav h-vete? Förut kunde Kecke (vår underbara materialare) komma skramlande med någon banan eller äpple som låg kvar och försöka få någon av oss att förbarma sig. Nu gapar den tom ganska snabbt och det är ju bra. Frukt är ju nyttigt!

 

Kan vi ha träffat på killen med världens längsta ben? Pierre i ECO basket håller även han till i Idrottshuset som är vårt andra hem. Att en basketspelare är lång kommer väl inte direkt som en överraskning, men killen har ben som är stretchade till tusen. Jag själv, som inte bara mäter två plättar över havet, testade att mäta mot mig själv och döm om min förvåning när hans ben slutar vid min bröstkorg.

 

Jag, som stod för helgens vurpa, undrar hur länge inombordade blåmärken egentligen ska hålla i. Den som missade matchen, missade också hur jag stod på arslet mitt på planen. Baktung eller höga linjer? Därom tvista de lärde. Vad jag också undrar är vart tejpen tog vägen, den var spårlöst försvunnen efter att jag generad fått slänga mig upp och springa hem.
Bilder från hemmapremiären:
http://www.oskhandboll.com/bilder/110918/110918.html


Mer och mindre rolig statistik

SkytteligaPlats

Spelare

Klubb

Totalt

Spelmål

Straffar

1.

Carolina  Järlstam

Örebro SK HK

8

8

 

2.

Carin  Bergdahl

Örebro SK HK

8

7

1

3.

Sara  Johansson

Örebro SK HK

5

5

 

4.

Elin  Petersson

Örebro SK HK

5

5

 

5.

Johanna  Birkjaer Andersson

Örebro SK HK

4

4

 

6.

Therese  Jämthed

Örebro SK HK

3

3

 

7.

Malin  Bergfalk

Örebro SK HK

2

2

 

8.

Sophie  Forsgren

Örebro SK HK

1

1

 

9.

Anna  Axelsson

Örebro SK HK

1

1

 Utvisningsliga klubb

Plats

Klubb

Utvisningsminuter

1.

BK Heid

16

2.

HF Kroppskultur Dam

14

3.

VästeråsIrsta HF

12

4.

Spårvägens HF

12

5.

Örebro SK HK

10

6.

Lugi HF

8

7.

Skuru IK

8

8.

IK Sävehof

6

9.

Team Eslöv IK

2

10.

Höörs HK H 65

2Publikliga

Plats

Klubb

Matcher

Snitt

Totalt

1.

IK Sävehof

1

910

910

2.

Lugi HF

1

668

668

3.

Örebro SK HK

1

664

664

4.

Skövde HF

1

650

650

5.

VästeråsIrsta HF

1

594

594

6.

HF Kroppskultur Dam

1

585

585

7.

BK Heid

1

516

516

8.

Höörs HK H 65

1

489

489

9.

Team Eslöv IK

1

450

450

10.

Skuru IK

1

432

432

11.

Spårvägens HF

1

351

351


svider ändå

Vad ska man säga? En tung och svidande förlust? Ja, för det är det faktiskt. Vi möter för andra gången ett lag som är på pappret långt bättre än oss och SKA vinna (har så gjort med ca 20 bollar under försäsongen också) och det gör de. Men de får göra det något för lätt. De fick inte ha tillräckligt ont när de lämnade idrottshuset sent igår kväll. Vi släppte sifforna lite för lätt.

Att släppa in 32 mål mot Skövde är kanske inget jättestort nederlag, även fast det kanske är 5 bollar för mycket. Iallafall 5 bollar vi ska stoppa. Men vi gör bara 12 mål, ett mål var 5e minut skrämmer inte slag på någon handbollsspelare. Det är där vi faller hårdast i gårdagens match. Skott på halvhöft som gick in mot Lugi limmades istället av Skövdes målvakter, hoppskott utan direkt sting blockades av ett storväxt skövdeförsvar och bara en näsa blödde igår (Cindys) och det är alldeles för lite, bildligt talat.


Att vår inledning i elitserien inte skulle vara lätt visste vi, och att plocka poäng kräver både kropp och knopp på topp. Men vi får inte huka oss när det blåser. Vi bryter ihop och kommer igen, för det kan vi.

Plus från gårdagen:
Vivi gör en grym match och räddar oss många ggr. Vilken skalle hon har, denna -93a från Kumlahedarna
Frida tillbaka i målet, det gynnar oss på alla plan
664 personer på läktaren - älskar't!

Nu stundar en ny träningsvecka och över en veckas gnuggning kvar till det är match igen, då vi åter tar oss till södra Sverige för att mäta kraft med fjolårets allsvenska konkurrent - Höör.


Sist men absolut inte minst, 664 pers på läktaren - må ni komma tillbaka och inte blivit avskräckta. Ni är guld värda!

Förlust i idrotthuset

110918
Tufft i hemmapremiären mot Skövde

Det blev åter en storförlust för damerna när Skövde kom på besök i idrottshuset. Slutsiffrorna skrevs till 32-12 efter att ÖSK anfall efter anfall haft svårt att göra mål.

Skövde tryckte gasen i botten från start och visade ingen hänsyn till det helsvarta nykomlingarna. ÖSK hade inget mål på resultattavlan innan Sara Johansson äntligen gjorde 1-7 efter knappa tio minuters spel.

-Vi får en sådan där start som vi fick senast nere i Lund och det är inte bra. Vi är inte på tårna och det bara smäller till eftersom vi inte är noggranna framåt, menade Thomas Malmgren efter matchen.

ÖSKs anfallsspel var inte att känna igen. Trots bra tempo så var det ingen som var riktigt villig att ta en smäll.

-Vi sticker inte in näsan och transporterar boll i sidled alldeles för mycket och för ofta.

Skövde var effektivare och tog vara på i princip alla borttappade ÖSK-bollar och alla lama skott. Man var även lugnare i halvlägen som man satte samtidigt som ÖSK missade sina halvlägen.

I den andra halvleken fortsatte Skövde att trycka på men ÖSK-försvaret var bättre än i första och gästerna fick kämpa mer för att göra mål. Och försvarsarbetet hade Malmgren inte så mycket att säga om.

-Jag tycker naturligtvis att 32 mål mot Skövde inte är tillräckligt bra men med tanke på att de alltid kunde komma i riktigt hög fart, eftersom vi inte lyckas göra mål, så måste målen ses utifrån de perspektivet. Sedan gör Vivi en bra match och håller nere siffrorna.

Vivi har fått ett stort ansvar nu när Frida Granberg är skadad och tagit chansen. Mot Skövde blev hon vald till matchens lirare och hade mycket stor del i att det inte blev större siffror. Även Anna Axelsson gjorde en riktigt bra match och det ser ut som att hon och hennes stundtals tuffa spelstil kommer mer till sin rätta i elitserien. I Skövde var det jämt skägg. De är stabila och var de lite som en maskin. Roligt att se, inte roligt att möta. Linda Cadario var visserligen målbäst men det var en laginsats.

Närmast väntar den andra nykomlingen i elitserien, H65, på bortaplan. Ett H65 som i sin match pressade förra årets finalister Eslöv i 60 minuter. Eslöv har för övrigt förre ÖSK-spelaren Ola Olsson som tränare.

-Vi måste hålla oss till planen som Dunder och jag lagt ut och vi hade tänkt att vi ska vara mycket bättre mot H65. Det gäller för oss alla nu att hålla fokus på rätt saker, avslutar Malmgren.

//AS


Vivian Kamel gjorde en bra insats mellan stolparna och blev matchen lirare.


En av de som stod upp när det blåste som hårdast var Anna Axelsson.


Örebro Sportklubb 12 (6)
  Skövde HF 32 (17)

Målskyttar
Carin Bergdahl 4, Malin Bergfalk 2, Therese Jämthed 2, Anna Axelsson 1, Sophie Forsgren 1, Sara Johansson 1, Elin Pettersson 1.

Skövde HF: Linda Cadario 8 (3), Anna Maria Johansson 5, Malin Hanold 4, Alexandra Roos 4, Michaela Ek 3, Maja Eriksson 2, Lovisa Henriksson 2, Natalie Lindberg 2, Julia Ehn 1, Ewelina Danielsson 1.

Matchutveckling: 0-7, 1-7, 4-10, 4-14, 6-15, 6-17 (paus), 7-20, 8-23, 10-25, 12-27, 12-32.

Publik: 664


Elitseriepremiär, denna gången i Idrottshuset!

Premiär i all ära, men en hemmapremiär ger även det ett visst premiärpirr i magen.

Om matchen i Lund har vi kanske ordat klart, vi förlorade mot ett lag som ska vara ruggigt bra, bättre än oss (hur mycket det än svider att säga) och vi kanske skulle kunnat hålla ner siffrorna något. Men, matchen är spelad, gjort är gjort, lagt kort ligger – osv osv.

 

Nu ska vi möta Skövde i ett (förhoppningsvis) fullsmockat idrotthus. Skövde som vi mött två ggr under försäsongen, om vilka resultat vi inte ska orda om nu. Skövde som år efter år legat i topp. Skövde som har rykte som sig, ett välförtjänt sådant, att springa mest i elitserien. Skövde som besitter x antal bekanta ansikten för oss örebroare. Malin Lake, som varit bänkspringare och bollälskare hos oss i ett par år, finns nu på andra sidan sekretariatet och får entra idrottshusets golv i ”fel” outfit. Ewelina Danielsson och Malin Larsson var bägge hos oss på lån förra säsongen, ett för oss mycket uppskattat besök då de tillför oerhört mycket på planen och vid sidan av. Nu finns inga planer på kramkalas förrän efter slutsignal, men de ska vara extra välkomna tillbaka till Örebro. Caroline Friberg är även hon ett bekant ansikte som spelat i idrottshuset x antal ggr men aldrig i ÖSK. Den duktiga linjespelaren härstammar från Lindeskolan och kommer närmast från Lugi. I Skövde spelar även Malin Hanold, kanske inte så känd för publiken men för spelarna i ÖSK då hon var här på besök i somras.

 

Välkomna Skövde och må ni få åka besvikna hem!

 

Veckan efter matchen i måndags har varit svettig för samtliga. Vår fysguru Nisse har gjort en efterlängtad comeback hos oss och matar oss åter med träningsvärk i upptäckten av nya och gamla muskler. Träningsvärk som smakar mumma!

 

 

Lite lösryckta roligheter:

 

Jessica (med C) Wessman är kanske den nya hundviskaren. ”Gå ner från soffan! Du får ligga där sen – en annan dag” Inte ens en hund kan väl missförstå det?

 

Vi dammade av videon på plinthopp och fick oss alla ett gott skratt på Dannies bekostnad, men hon bjuder på den.

 

Valet av mållåtar har varit hett ämne i veckan, där alla möjliga förslag varit på tapeten. Absolut bäst, som nog tyvärr aldrig kommer att nå högtalarna är;

”Få’n’t jag en körv så höppar jag i älva” för Carin bergdahl

”I’m a barbiegirl” för Cindy Deniz (man kan, i mina ögon, inte heta Cindy utan denna låt)

 

Sist men inte minst, serien efter omgång 1.

 

  

Klubb

M

V

O

F

G

I

P

diff

1.

IK Sävehof

1

1

0

0

32

15

2

17

2.

Lugi HF

1

1

0

0

40

25

2

15

3.

Skuru IK

1

1

0

0

27

16

2

11

4.

H 43/Lundagård

1

1

0

0

27

16

2

11

5.

Spårvägens HF

1

1

0

0

28

23

2

5

6.

Skövde HF

1

1

0

0

26

22

2

4

7.

Team Eslöv IK

1

0

0

1

22

26

0

-4

8.

BK Heid

1

0

0

1

23

28

0

-5

9.

HF Kroppskultur Dam

1

0

0

1

16

27

0

-11

10.

Höörs HK H 65

1

0

0

1

16

27

0

-11

11.

Örebro SK HK

1

0

0

1

25

40

0

-15

12.

VästeråsIrsta HF

1

0

0

1

15

32

0

-17


Premiären avklarad

Slutsiffrorna skrevs i Lund till 40-25. En brakförlust kan tyckas, men vi var ändå närmare många gånger i matchen, många fler än många säkert hade räknat med. Att ge oss cred för vår ryggrad är inte mer än rätt då vi inte är nöjda med en femtonbollarsförlust - även mot en topptippad konkurrent. Visst, Lugi ska slå oss. Det ska de göra! MEN, idag kanske det hade kunnat få landa på en 5-8 bollarsförlust med tanke på matchbilden. Detta sagt trots att det sägs med svart-vita ögon. Vi gjorde en del misstag som inte ska göras, släpper in en del mål som inte ska nå nätet, låter de få vissa lägen som vi vet att de inte ska ha och kan stoppa dem på, samt en del lägen framåt som inte ska vara annat än mål.

Men med detta sagt så kan vi ju bättre, vi kan mer. Alltså, att göra mindre av dessa misstag och göra mer av det vi kan så kommer inte -15 att stå på tavlan nästa gång.

Målvaktskrisen som drabbat ÖSK efter att Frida under försäsongen ådrog sig en knäskada och att fröken Wessman som lyst under försäsongen lyckats sparka av sig själv botbenet (en snygg räddning dock) gjorde att ett nytt ansikte fanns i uppställningen idag: Josefin från Irsta. Hon kom in efter ett tag i första och fick börja med en räddning. Mer sånt, vi gillar't!


Värt att sägas:

Carolina Järlstam gör elitseriedebut med 8 mål mot Lugi
Jojjo sätter det historiska första elitseriemålet i ÖSK Dams handbollshistoria
Bergfalk får den första historiska utvisningen i elitserien
Carin, vår bodenbabe blev matchens lirare i ÖSK
Matchens lirare efter att verkligen ha krigat och dragit ÖSK i 60 minuter. Publiken kommer komma att verkligen älska denna tjej, inte bara för att hon är fin att titta på. En sann krigare och energiknippe!


Mest otippat idag; att se Emma "Polisen" Hjelm f d Bertholdsson på läktaren. Sann supporter!
Stora plus; klanen Larsson som finns med i bussen med Roffe som chaffis samt vår ordförande som åkte tåg ner för att kunna köra oss hem.

Stor kram från oss!

IGÅNG, med lång text

NU! Nu börjar elitseriepremiären nalkas med stormsteg. Stegfel vill ju inte missa chansen att i år kanske prestera lite bättre när det nu ska spelas elithandboll i Idrottshuset.
Liksom på planen har redaktionen blandat och gett, men vi ska nu försöka få en lite bättre kontinuitet på skrivandet och uppdateringarna.


Läget?
Vi vann som bekant Allsvenskan dettas jungfruår i handbollssverige. Inför sista omgången stod det klart att vi och Höör var klara för elitserien. Något som vi firade på Ritz nattklubb tillsammans med ÖSK familjen, redan innan sista omgången var spelad. Inför sista matchen ledde Höör serien med 2 poäng upp och 19 plusmål. Höör, som redan firat seriesegern med guldhattar mötte samtidigt Hellton i den sista omgången. Seriesegern kändes långt borta, men inte omöjlig. ÖSK vann med klara 20-37 efter en svajig första halvlek och efter slutsignal var det en liten väntan på resultatet från Hellton-Höör. Samtalet kom; Hellton hade vunnit med 4 bollar och således vann ÖSK Allsvenskan med samma poäng men 2 plusmål mer än Höör. ”Man ska inte ropa hej…”
Under våren och sommaren stod det sedan klart att våra Twins, ”supertvillingarna” som de ständigt omskrevs i NA (med all rätt) skulle lämna oss för elitseriekonkurrenten Lugi. Ett stort avbräck för ÖSK som hade sina två vassaste målskyttar i skönheterna från Lindesberg. Stegfel önskar Linn och Lina all lycka, och hoppas snart se dem i de svarta matchkläderna igen. Lugi kan skatta sig lyckliga, skönare tjejer får man leta länge efter.


En som också försvann under sommaren var Therese ”T” Eriksson, hon återfinns dock i ÖSKs u-lag så man kan fortfarande se hennes blonda kalufs och stora leende, samt spanska sambahöfter, nere i Idrottshuset detta år.


Slutat från förra säsongen har vår korta tamburinspelare Christina Hallenborg gjort. Hennes vilja och nästan ständiga leende kommer att saknas på planen, men väntas lysa på läktaren i år.


Malin Lake kom att försvinna från ledarstaben och återfinns numer som ass. tränare i konkurrenten Skövde. Hon gör ”en judas” och entrar snart Idrottshusets golv i samband med hemmapremiären som spelas mot just Skövde. Lake har haft mången teknikpass med oss och lärt oss "älska med bollen".


Annika Haaster kom att lämna bänken för att placera sin välformade bakdel på läktaren istället. Annika tog hand om oss med stort tålamod och en ängels förståelse. Vi tackar Annika för allt hon gjort, och väntar oss att se hennes snygga ansikte brevid superhunken Patte (hennes man) på läktaren varenda hemmamatch Även vår guldgosse och fysguru Nisse kom att försvinna från ledarstaben. Nisse som vi har att tacka för mycket, tog oss dit vi är idag. Aldrig har så många njutit av träningsvärk som när det stod klart att vi hoppade så mycket högre, sprang så mycket snabbare och var så mycket starkare när han hade tagit uti med oss ”russianstyle”.


Inkommande har varit en hel del, det finns mycket nya ansikten (och kroppar) att spana in för örebropubliken detta år. Provspelarna har varit många och det har varit gemytliga men hårda träningsdagar under vår/sommaren. Till sist har samtliga hamnat i Örebro;
Carin Bergdahl – vänsterhänt 9-metersspelare från Boden. Meriter från norska motsvarigheten till elitserien. Rapp spelare med brutalt skott, orädd och en energigivare. Kuriosa: fyller ut den svarta matchdressen på ypperligt sätt och är för snygg för att egentligen tyckas om. Då Carin är en löjligt härlig person går detta inte att undvika ändå. Tillsammans med en motorcykelåkande stridspilot som vid fler än ett tillfälle liknats vid Brad Pitt i filmen Troja.
Cindy Deniz – vänsterhänt 9-metersspelare från Önnered. Direkt orädd, på gränsen till korkad kan tyckas, då hon offrar sig både i offensiven och defensiven likt en soldat i fält. Bra skott, rappa stegningar och en försvarsspelare med koll. Kuriosa: Är 19 år men ser ut som 23, ”snygga ben” har sagts om henne mer än en gång. Pluggar till läkare (jodå, både utseende och hjärna). Singel, än så länge…
Madelene ”Hilda” Hildén – högerhänt 9-metersspelare från Skånela. Tidigare meriter från elitserien. Grisig försvarsspelare, säker straffskytt och otippade underarmskott kan sägas om denna tös från Stockholm. Kuriosa: Snackpåse som tar upp kampen med samtliga om att höras oftast i omklädningsrum, det går snabbt när munlädret lossar hos fröken Hildén. Pluggar på universitetet och bor på väster. Singel, än så länge…Sophie Forsgren – vänsterhänt 6-metersspelare från Arbrå. En liten rapp kantråtta med ben som kan gå som trumpinnar och en skottarm som sveper likt en slägga under OS-finalen. Kuriosa: Rapp i käften och totalt orädd när hon går på de största i laget med sina små pikar, vänds då dock upp-och-ner. Bor tillsammans med sambo mitt i gräddfilen i centrala Örebro.Maria Ollinen – högerhänt 9-metersspelare från Ludvika. Kvickfotad vänsternia med bra skott och grym inställning. Kuriosa: Har fått det ofrånkomliga smeknamnet ”Ollon” eller ”Ollis”. Bostadd på sköna söder i Örebro, handbollsspelande pojkvän i Västerås.Evelina Eriksson – högerhänt 6-metersspelare från Avesta. Kort men effektiv linjespelare, duktig på att skapa luckor i anfall och ett energiknippe svår att ta sig förbi i försvar. Kuriosa: har hamnat helrätt på öster bland många andra damer i laget. Ska plugga kriminologi och peta den trötta karln i Efterlyst. Ännu ej kontrakterad. Singel, vad vi vet…
Emelie Hillgren – högerhänt 6-metersspelare från Arbrå. En lång linjespelare med dundrande hårt skott och svår att skjuta över i försvar. Kuriosa: Pluggar i Örebro men bor för nuvarande i Kumla, en av två som gjorde snyggast mål från niometer under lägret i Skara. Civilstånd: upptagen!
Thomas Malmgren – tränare från Arbrå. Nyklippt, mustaschsparande ny side-kick till Dunder. Lurig räv som ska lära oss allt för att vinna. Lite lätt sinnesförvirrad på bilden, men som tur är så vet han att det är handboll vi sysslar med. Singel? Han är tystlåten av sig..


Vi har under försäsongen blandat och gett resultat och spelmässigt, elitseriekonkurrenterna Skövde besegrade oss grundligt i dubbelmötet med dem, cirkus 20 bollars förlust i bägge matcherna. Skuru vann endast med 4 bollar efter en väldigt bra match från ÖSKs sida och laget såg framsteget som en seger. Västerås/Irsta är en gammal ÖSK bekanting och besökte idrottshuset. Äntligen kom en ÖSK seger efter en stark insats framförallt bakåt. En turnering spelades i Borlänge men där var ÖSK långt ifrån det spel som de tidigare visat upp och turneringen lades till handlingarna som ett bra sätt att få lufta samtliga spelare. Genrepet innan seriepremiären spelades borta mot Hellton, en svår match mot ett bra lag som är svårslagna i sin hemmahall. ÖSK lyckades gå segrande ur den bataljen med en del kvar att slipa på inför premiären mot Lugi.


RSS 2.0