Förlust i idrotthuset

110918
Tufft i hemmapremiären mot Skövde

Det blev åter en storförlust för damerna när Skövde kom på besök i idrottshuset. Slutsiffrorna skrevs till 32-12 efter att ÖSK anfall efter anfall haft svårt att göra mål.

Skövde tryckte gasen i botten från start och visade ingen hänsyn till det helsvarta nykomlingarna. ÖSK hade inget mål på resultattavlan innan Sara Johansson äntligen gjorde 1-7 efter knappa tio minuters spel.

-Vi får en sådan där start som vi fick senast nere i Lund och det är inte bra. Vi är inte på tårna och det bara smäller till eftersom vi inte är noggranna framåt, menade Thomas Malmgren efter matchen.

ÖSKs anfallsspel var inte att känna igen. Trots bra tempo så var det ingen som var riktigt villig att ta en smäll.

-Vi sticker inte in näsan och transporterar boll i sidled alldeles för mycket och för ofta.

Skövde var effektivare och tog vara på i princip alla borttappade ÖSK-bollar och alla lama skott. Man var även lugnare i halvlägen som man satte samtidigt som ÖSK missade sina halvlägen.

I den andra halvleken fortsatte Skövde att trycka på men ÖSK-försvaret var bättre än i första och gästerna fick kämpa mer för att göra mål. Och försvarsarbetet hade Malmgren inte så mycket att säga om.

-Jag tycker naturligtvis att 32 mål mot Skövde inte är tillräckligt bra men med tanke på att de alltid kunde komma i riktigt hög fart, eftersom vi inte lyckas göra mål, så måste målen ses utifrån de perspektivet. Sedan gör Vivi en bra match och håller nere siffrorna.

Vivi har fått ett stort ansvar nu när Frida Granberg är skadad och tagit chansen. Mot Skövde blev hon vald till matchens lirare och hade mycket stor del i att det inte blev större siffror. Även Anna Axelsson gjorde en riktigt bra match och det ser ut som att hon och hennes stundtals tuffa spelstil kommer mer till sin rätta i elitserien. I Skövde var det jämt skägg. De är stabila och var de lite som en maskin. Roligt att se, inte roligt att möta. Linda Cadario var visserligen målbäst men det var en laginsats.

Närmast väntar den andra nykomlingen i elitserien, H65, på bortaplan. Ett H65 som i sin match pressade förra årets finalister Eslöv i 60 minuter. Eslöv har för övrigt förre ÖSK-spelaren Ola Olsson som tränare.

-Vi måste hålla oss till planen som Dunder och jag lagt ut och vi hade tänkt att vi ska vara mycket bättre mot H65. Det gäller för oss alla nu att hålla fokus på rätt saker, avslutar Malmgren.

//AS

Vivian Kamel gjorde en bra insats mellan stolparna och blev matchen lirare.

En av de som stod upp när det blåste som hårdast var Anna Axelsson.

Örebro Sportklubb 12 (6)
  Skövde HF 32 (17)

Målskyttar
Carin Bergdahl 4, Malin Bergfalk 2, Therese Jämthed 2, Anna Axelsson 1, Sophie Forsgren 1, Sara Johansson 1, Elin Pettersson 1.

Skövde HF: Linda Cadario 8 (3), Anna Maria Johansson 5, Malin Hanold 4, Alexandra Roos 4, Michaela Ek 3, Maja Eriksson 2, Lovisa Henriksson 2, Natalie Lindberg 2, Julia Ehn 1, Ewelina Danielsson 1.

Matchutveckling: 0-7, 1-7, 4-10, 4-14, 6-15, 6-17 (paus), 7-20, 8-23, 10-25, 12-27, 12-32.