Vinst i premiären!

saxat från oskhandboll.com

100925
Säker seger i dampremiären

Linn Larsson var målbäst i premiären med 12 mål och samtidigt historisk då hon gjorde ÖSKs första mål i allsvenskan.
ÖSK-damerna inledde det allsvenska spelet med en säker vinst över småländska Sävsjö/Eksjö.

Inledningsvis var gästerna starkare och ÖSK visade fortfarande försäsongstakter med många passar som var allt för höga eller allt för mycket under knähöjd. Till slut släppte det och ÖSK gjorde 6 raka mål signerade de nyblivna J-världsmästarna Linn och Lina Larsson och Sara Johansson. Bakåt var det dock inte heltätt och Sävsjö/Eksjö tilläts hänga med fram till 9-8, sedan var det stopp. ÖSK gick till säker pausvila 13-9. Siffrorna var rejält i underkant då ÖSK hade bud på mycket mer.

Den andra halvlek inleddes med att ÖSK gjorde 6 mål mot Sävsjö/Eksjös tre och matchen var i och med detta körd för gästerna. Försvarmässigt var halvleken mycket bättre och speciellt treorna bestående av Camilla Månsson och Elin Pettersson blev bättre och bättre ju längre matchen fortlöpte. ÖSK fick många lätta kontringar tack vare det fina försvar- och målvaktsspelet och ÖSK avslutade den sista knappa kvarten med 8 mål mot 3.

Dunder var natruligtvis nöjd med vinsten trots den knackiga inledningen.

-Vi gör en del misstag i början och det ser väl inte helt OK ut. Det är lite nervöst men vi reder ut det. Vi vinner faktiskt med elva mål och det är inte fel, menade Dunder.

ÖSK hade bra koll på gästerna. Linn, Lina och Sara ska stå upp när det drar ihop sig och det gjorde dom och producerade 27 mål framåt. Bakåt var det tätt långa stunder och får bara Camilla Månsson och Elin Pettersson spela ihop sig mer som treor blir de otroligt svårpasserade. Nämnas bör även Frida Granberg som gör en hel drös med friläges- och straffräddningar och är oerhört stabil. Sävsjö/Eksjö hade även de en släng av "försäsongstakter" med många dåliga pass och sega fötter. Det gjorde att de kom efter var och var annan gång och gästerna ska nog vara glada för de få utvisningsminuter de fick.