Inför Sävsjö/Eksjö - seriepremiär

Allsvenskan baby! Nu vankas det världspremiär i Idrottshuset, för första gången någonsin så spelas det allsvensk damhandboll i landet. ÖSK går ut starkt och sätter sin främsta ”inför-skribent” vid tangenterna – nämligen mig!


Att blicka tillbaka på förra året ger ett visst pirr i kroppen, nykomlingar i division 1 och avslutar en framgångsrik säsong med att kvala till elitserien mot IVH Västerås. Fantastiskt! Med förra säsongen på tapeten så vill jag på detta sätt ta tillfället i akt och tacka de spelare som tog oss till allsvenskan, men som inte längre finns kvar att glänsa. Lycka till, med allt ni tar er för!
   Nu är ännu en försäsong gjord, på spridda ställen i landet. Testerna visade goda resultat och gav kvitto till vår fysguru Nisse att vi lyssnat på hans visdomsord ännu en sommar. Våra nyförvärv har fått smaka träningsvärk som aldrig förr.


Nu ser vi framåt
mot en säsong av handbollsfeber i Örebro. ÖSK handboll är nu stolta ”innehavare” av 3 stycken världsmästare, Larsson-twins och Sara gjorde en riktig bragd i paradiset i somras och tände alla lite extra inför bollsäsongen. När nu LIF Lindesberg har lämnat Idrottshuset för sin nybyggda arena så känner vi oss mogna att hoppa i dressen som Örebros främsta handbollsunderhållning. Nyförvärven har hittats lokalt från Lindesberg och Hallsberg, samt från u-laget. Ett långväga förvärv gjordes från Karlshamn, en burväktare vid namn Viktoria. Dessa tjejer ger ny spets på träningarna och skärper konkurrensen ytterligare, jag vill göra ett särskild heads-up för junisarna Anna Isgren och Mia Haaster.


Nu, hemma-, serie- och världspremiär
på lördag. Starkast möjliga lag mönstras, och det vill inte säga lite. Anledda av Capitano (och reiseleiter) Månsson entrar de svartklädda idrottshusets golv till dunkade musik och massiva applåder. Vi räknar iskallt med att fjolårets starkaste spelare (publiken) kommer ha gjort en grym försäsong och vara bättre än någonsin! För motståndet står Sävsjö/Eksjö, en helt ny bekantskap för ÖSK damerna och vi önskar dem välkomna till Örebro. Självklart tänker vi göra allt för att de ska åka besvikna härifrån.


Seriepremiärens första-lista
:


Matchens första mål
: Linn Larsson, snyggt framspelad av syrran.
Matchens första block: Pasta-Elin Pettersson har inte krympt i sommar…
Matchens första gula: Kapten Månsson visar vägen
Matchens första utvisning: Sara har varit lite jävlig på träningarna, hon tar’n!


Jag kommer vara i idrottshuset kl. 15.30 på lördag. Var kommer du vara?





Knäskålen Azelsson är snart tillbaka som sheriff i den svartklädda muren



/ #18


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0