Mycket mål när damerna besegrade Rimbo

Therese Jämthed bentacklad på en av sina kontringar. Och ja, det blev bara frikast.
Efter 55 sekunders spel hade ÖSK och gästande Rimbo HK haft fyra anfall. Men lika snabb och intensiv som den första halvleken var, lika tråkig var den andra.

-Det viktigaste var att vi vann och att Tess, Malin och Sara fick spela ihop sig under en längre tid när Linn och Lina blev punktade, tyckte Dunder efter matchen.

Han hade inte så mycket att säga om den andra halvleken och egentligen fanns det inte så mycket att säga heller. Rimbo valde att punkta bort Linn och Lina Larsson från första sekund. Therese Jämthed hade lyckats dra på sig en utvisning i den första halvlekens näst sista sekund och Rimbo fick ett övertag som de yttnyttjade väl. Efter ytterligare någon minut fick ÖSK ännu en utvisning och som om inte det vore nog lyckades man springa in en sekund för tidigt och ÖSK fick ytterligare en tvåa. Det fanns alltså gott om tid för Rimbo att knappa in på ÖSK tolvmålsledning från halvtidsvilan och ÖSKs anfalls- och försvarsspel tog en bra stund att rätta till. Rimbo tilläts komma så nära som 34-30 i den andra halvleken men det var aldrig någon riktig fara för förlust.

Det första halvleken var desto roligare. ÖSK och Rimbo sprang handboll och det small rejält bakom de båda målvakterna och i de gröna plastdrapperierna bakom målen. ÖSK hade bäst sikte och gjorde således mest mål. Therese Jämthed, Linn och Lina Larsson och Elin Pettersson hade många gånger fritt fram och ÖSK drog i från, från 5-4 till 18-8, och då hade det ännu inte gått 20 minuter av matchen. Spelet och springet bedarrade något de sista tio minuterna och ÖSK kunde gå till halvtidsvila med 23-11.

Dunder var naturligtvis nöjd med den fösta halvleken och menade att Tumbamatchen fortfarande satt kvar i huvudet när Linn och Lina blev punktade. Då ledde ÖSK med åtta mål och blev tveksamma i anfallspelet och lyckades inte hålla tätt bakåt vilket resulterade i en uddamålsförlust.

-Vi gillar egentligen det här. Vi har starka genombrottspelare som kan utnyttja ett fyra mot fyra läge och det tyckte jag att vi visade idag när vi fick spela med full styrka och den värsta nervositeten lagt sig.

Tyvärr fick Camilla Månsson kliva av planen med en knäskada. Direkt efter matchen visste hon inte om hon vridigt eller slagit i knäet. Bara att det inte gick att gå på.