IGÅNG, med lång text

NU! Nu börjar elitseriepremiären nalkas med stormsteg. Stegfel vill ju inte missa chansen att i år kanske prestera lite bättre när det nu ska spelas elithandboll i Idrottshuset.
Liksom på planen har redaktionen blandat och gett, men vi ska nu försöka få en lite bättre kontinuitet på skrivandet och uppdateringarna.


Läget?
Vi vann som bekant Allsvenskan dettas jungfruår i handbollssverige. Inför sista omgången stod det klart att vi och Höör var klara för elitserien. Något som vi firade på Ritz nattklubb tillsammans med ÖSK familjen, redan innan sista omgången var spelad. Inför sista matchen ledde Höör serien med 2 poäng upp och 19 plusmål. Höör, som redan firat seriesegern med guldhattar mötte samtidigt Hellton i den sista omgången. Seriesegern kändes långt borta, men inte omöjlig. ÖSK vann med klara 20-37 efter en svajig första halvlek och efter slutsignal var det en liten väntan på resultatet från Hellton-Höör. Samtalet kom; Hellton hade vunnit med 4 bollar och således vann ÖSK Allsvenskan med samma poäng men 2 plusmål mer än Höör. ”Man ska inte ropa hej…”
Under våren och sommaren stod det sedan klart att våra Twins, ”supertvillingarna” som de ständigt omskrevs i NA (med all rätt) skulle lämna oss för elitseriekonkurrenten Lugi. Ett stort avbräck för ÖSK som hade sina två vassaste målskyttar i skönheterna från Lindesberg. Stegfel önskar Linn och Lina all lycka, och hoppas snart se dem i de svarta matchkläderna igen. Lugi kan skatta sig lyckliga, skönare tjejer får man leta länge efter.


En som också försvann under sommaren var Therese ”T” Eriksson, hon återfinns dock i ÖSKs u-lag så man kan fortfarande se hennes blonda kalufs och stora leende, samt spanska sambahöfter, nere i Idrottshuset detta år.


Slutat från förra säsongen har vår korta tamburinspelare Christina Hallenborg gjort. Hennes vilja och nästan ständiga leende kommer att saknas på planen, men väntas lysa på läktaren i år.


Malin Lake kom att försvinna från ledarstaben och återfinns numer som ass. tränare i konkurrenten Skövde. Hon gör ”en judas” och entrar snart Idrottshusets golv i samband med hemmapremiären som spelas mot just Skövde. Lake har haft mången teknikpass med oss och lärt oss "älska med bollen".


Annika Haaster kom att lämna bänken för att placera sin välformade bakdel på läktaren istället. Annika tog hand om oss med stort tålamod och en ängels förståelse. Vi tackar Annika för allt hon gjort, och väntar oss att se hennes snygga ansikte brevid superhunken Patte (hennes man) på läktaren varenda hemmamatch Även vår guldgosse och fysguru Nisse kom att försvinna från ledarstaben. Nisse som vi har att tacka för mycket, tog oss dit vi är idag. Aldrig har så många njutit av träningsvärk som när det stod klart att vi hoppade så mycket högre, sprang så mycket snabbare och var så mycket starkare när han hade tagit uti med oss ”russianstyle”.


Inkommande har varit en hel del, det finns mycket nya ansikten (och kroppar) att spana in för örebropubliken detta år. Provspelarna har varit många och det har varit gemytliga men hårda träningsdagar under vår/sommaren. Till sist har samtliga hamnat i Örebro;
Carin Bergdahl – vänsterhänt 9-metersspelare från Boden. Meriter från norska motsvarigheten till elitserien. Rapp spelare med brutalt skott, orädd och en energigivare. Kuriosa: fyller ut den svarta matchdressen på ypperligt sätt och är för snygg för att egentligen tyckas om. Då Carin är en löjligt härlig person går detta inte att undvika ändå. Tillsammans med en motorcykelåkande stridspilot som vid fler än ett tillfälle liknats vid Brad Pitt i filmen Troja.
Cindy Deniz – vänsterhänt 9-metersspelare från Önnered. Direkt orädd, på gränsen till korkad kan tyckas, då hon offrar sig både i offensiven och defensiven likt en soldat i fält. Bra skott, rappa stegningar och en försvarsspelare med koll. Kuriosa: Är 19 år men ser ut som 23, ”snygga ben” har sagts om henne mer än en gång. Pluggar till läkare (jodå, både utseende och hjärna). Singel, än så länge…
Madelene ”Hilda” Hildén – högerhänt 9-metersspelare från Skånela. Tidigare meriter från elitserien. Grisig försvarsspelare, säker straffskytt och otippade underarmskott kan sägas om denna tös från Stockholm. Kuriosa: Snackpåse som tar upp kampen med samtliga om att höras oftast i omklädningsrum, det går snabbt när munlädret lossar hos fröken Hildén. Pluggar på universitetet och bor på väster. Singel, än så länge…Sophie Forsgren – vänsterhänt 6-metersspelare från Arbrå. En liten rapp kantråtta med ben som kan gå som trumpinnar och en skottarm som sveper likt en slägga under OS-finalen. Kuriosa: Rapp i käften och totalt orädd när hon går på de största i laget med sina små pikar, vänds då dock upp-och-ner. Bor tillsammans med sambo mitt i gräddfilen i centrala Örebro.Maria Ollinen – högerhänt 9-metersspelare från Ludvika. Kvickfotad vänsternia med bra skott och grym inställning. Kuriosa: Har fått det ofrånkomliga smeknamnet ”Ollon” eller ”Ollis”. Bostadd på sköna söder i Örebro, handbollsspelande pojkvän i Västerås.Evelina Eriksson – högerhänt 6-metersspelare från Avesta. Kort men effektiv linjespelare, duktig på att skapa luckor i anfall och ett energiknippe svår att ta sig förbi i försvar. Kuriosa: har hamnat helrätt på öster bland många andra damer i laget. Ska plugga kriminologi och peta den trötta karln i Efterlyst. Ännu ej kontrakterad. Singel, vad vi vet…
Emelie Hillgren – högerhänt 6-metersspelare från Arbrå. En lång linjespelare med dundrande hårt skott och svår att skjuta över i försvar. Kuriosa: Pluggar i Örebro men bor för nuvarande i Kumla, en av två som gjorde snyggast mål från niometer under lägret i Skara. Civilstånd: upptagen!
Thomas Malmgren – tränare från Arbrå. Nyklippt, mustaschsparande ny side-kick till Dunder. Lurig räv som ska lära oss allt för att vinna. Lite lätt sinnesförvirrad på bilden, men som tur är så vet han att det är handboll vi sysslar med. Singel? Han är tystlåten av sig..


Vi har under försäsongen blandat och gett resultat och spelmässigt, elitseriekonkurrenterna Skövde besegrade oss grundligt i dubbelmötet med dem, cirkus 20 bollars förlust i bägge matcherna. Skuru vann endast med 4 bollar efter en väldigt bra match från ÖSKs sida och laget såg framsteget som en seger. Västerås/Irsta är en gammal ÖSK bekanting och besökte idrottshuset. Äntligen kom en ÖSK seger efter en stark insats framförallt bakåt. En turnering spelades i Borlänge men där var ÖSK långt ifrån det spel som de tidigare visat upp och turneringen lades till handlingarna som ett bra sätt att få lufta samtliga spelare. Genrepet innan seriepremiären spelades borta mot Hellton, en svår match mot ett bra lag som är svårslagna i sin hemmahall. ÖSK lyckades gå segrande ur den bataljen med en del kvar att slipa på inför premiären mot Lugi.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0