den historiska ettan

Oskulden är tagen! Nollan är spräckt! Poängen är hämtad! Nu blev det dock bara en pinne som fick bli premiärpoäng och det svider lite (läs: överjä-ligt mycket) att det bara blev en. Vi hade ledningen med en boll med 1 minut kvar att spela, vi släpper oturligt in ett mål och bränner anfallet efter. Kropps får chansen att avgöra matchen men Frida täpper igen och det oavgjorda resultatet var ett faktum.

 

Det är vår första elitseriepoäng och den är vi glada över, stolta och nöjda. Över att ha tagit poäng alltså. Däremot så är vi inte nöjda med att inte ha med oss två, för det borde vi ha haft igår. Kroppskultur spelade ett avigt anfallsspel och fick ÖSK försvaret ur balans i första halvlek, det blev senare en form av 5-1 spel som gjorde att vi fick ordning på den svarta muren. Framåt såg det långt bättre ut många gånger än vad det har gjort på senare tid, stavas den nya framgången Mikaela Johansson? Kanske, till en viss del och hon tillsammans med matchens lirare och gigant Carin Bergdahl (11 mål igår!) gjorde ÖSKs offensiv såg många ljusa stunder igår. Framhållas bör även kant-terriern Therese ”Dojjan” Jämthed (2) som gjorde en grym match och höll Kropps högerkant under sträng uppsikt. På andra kanten hade vi Sara Johansson som gör en stark insats i försvar och sätter ett mål framåt. En lobb månntro eller en spikrak i bortre kryllan?

 
Carin, i flygande fläng


Pluslistan, saxat från NA:

 

  1. Carin Bergdahl
  2. Anna Axelsson
  3. Mikaela Johansson

 

Mikaela är förövrigt hos oss på oviss tid, som lån från Skövde. Ett mycket välkommet tillskott, på och utanför planen. Hon kanske kan (utöver sina handbollstalanger) lära oss att dutta lite fotboll? Men, vi kan inte begära underverk.

 

Det sades i tv att ÖSK skrällde och tog en poäng av Kroppskultur som borde ha vunnit. Okej, de som sa det såg uppenbarligen inte matchen. Vi är på G och ser fram emot en lördagsfest mot Västerås nu till helgen.

 

Dagens absolut bästa?

Mikaela ”står på tå för att nå golvet” Bergback (vår stjärnspeaker från förra säsongen) som nu bor i Oslo, tog sig den nätta lilla vägen till Uddevalla för att heja på oss. Vi älskar’t!

 

Omklädningsrumsfloskler:

Axelsson spottar ur sig sin frustration över att från oväntat håll fått skit för sin stora matlust (ganska välkänt faktum i ÖSK och ofta en källa till asgarv från Dojjan och ibland Frida) och ska snabbt säga ”kladdkakekul”, ni kanske ser vart det bär hän med ett ord med så många K:n? Skrattet och eftersnacket sinade efter många långa om och men.

 

 

Busskuriosa:

 

Axelsson håller låda så till den milda grad att Dunder lugnar henne genom att låta henne lyssna på Gangsta rap för att tysta hennes mundiarré.

 

Chaffis Lars-Åke tog oss på bussäventyr med två snygga u-svängar, varav en var över ett svindlade dike.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0