15 minuters "seger", tyvärr varar en match i 60

Vi höll Sävehof i schack – i 15 minuter. Sedan lärde de oss konsten att ta vara på misstag i vårt anfallsspel och kontra, som att springa på glödande kol.

 

356 personer på läktaren (alltså inte bara närmast sörjande) kom för att se oss möta regerande mästarinnorna Sävehof på lördagseftermiddagen. Det var alltså 356 par händer som klappade, 356 munnar öppna i glad förvåning när de fick se ÖSK ta ledningen och hålla mästarinnorna i koppel, men det var som sagt i 15 minuter. Sedan kom misstagen i anfall och därpå följde kontringar främst av Sävehofs kant Louise Sand, som sprang likt en skållad iller. ÖSK stod upp starkt bakåt i uppställt försvar och försökte gång på gång forcera Sävehofs försvarsmur. 18 mål blev det mot mästarinnorna, inte så illa pinkat egentligen. Dock släpper vi in 41 mål, hur många av dem som är kontringar vet jag inte men det är x antal. Tyvärr räknas de målen lika mycket, tyvärr för vår del alltså.

 

Plus i ÖSK, saxat från NA:

 

1. Vivi Kamel

2. Anna Axelsson

3. Carin Bergdahl

Vivi gör återigen en grym match mellan stolparna och visar prov på moget agerande, sina 18 år till trots. Hon räddar även en straff, briljant! Therese Jämthed stångas duktigt på vänsterkanten, och får vara mer än nöjd med sitt försvarsspel. Pasta-Elin och Carin gör båda 5 mål vardera och är vårt främsta anfallsvapen, inte minst tillsammans. Granbergskan (Frida) studsade in och knep en straff, det är klass!

 Elin Pettersson (i mitten) och hennes lagkompisar i ÖSK får vänta på första segern i elitserien.

 

Nu har vi krigat mot 3 av de absolut bästa lagen i serien, samt haft en osande jämn batalj mot vår förra allsvenska konkurrent Höör. Ja, vi ligger sist och har fått 4 förluster i ryggsäcken. Men, med tungt bagage blir man starkare. Eller? Det borde vara så, att ju tyngre man lyfter ju starkare blir man. Nu står vi inför en ny träningsvecka och söndagsmatch mot Kroppskultur, väl mött kära lagkamrater säger jag!

 

 


 

 

Citat från en misslyckad medlem i SingelSällskapet:

 

Trevlig kille säger: Kan jag få ditt nummer och bjuda dig på lunch imorgon?

SS-medlem: Nej, imorgon ska jag inte äta någonting!

 

Trevlig tjej, och hon är singel för att…?


Kommentarer
Postat av: Hilda

hahahaha! klockren kommentar!

2011-10-03 @ 20:50:40

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0