Efter helgen..Rykten sa att Bergfalk röt i, i lördags. En bild säger allt.
Redaktionen säger: Bra rutet Mallan!

Sägas bör att utskällningen var befogad.


Ett annat rykte säger att en ÖSK-spelare stoltserar med ett rivmärke i ljumsken och försöker skylla på Sävsjö/Eksjös hårdhänta spelare. Redaktionen är dock tveksam.

Vinst i premiären!

saxat från oskhandboll.com

100925
Säker seger i dampremiären


Linn Larsson var målbäst i premiären med 12 mål och samtidigt historisk då hon gjorde ÖSKs första mål i allsvenskan.
ÖSK-damerna inledde det allsvenska spelet med en säker vinst över småländska Sävsjö/Eksjö.

Inledningsvis var gästerna starkare och ÖSK visade fortfarande försäsongstakter med många passar som var allt för höga eller allt för mycket under knähöjd. Till slut släppte det och ÖSK gjorde 6 raka mål signerade de nyblivna J-världsmästarna Linn och Lina Larsson och Sara Johansson. Bakåt var det dock inte heltätt och Sävsjö/Eksjö tilläts hänga med fram till 9-8, sedan var det stopp. ÖSK gick till säker pausvila 13-9. Siffrorna var rejält i underkant då ÖSK hade bud på mycket mer.

Den andra halvlek inleddes med att ÖSK gjorde 6 mål mot Sävsjö/Eksjös tre och matchen var i och med detta körd för gästerna. Försvarmässigt var halvleken mycket bättre och speciellt treorna bestående av Camilla Månsson och Elin Pettersson blev bättre och bättre ju längre matchen fortlöpte. ÖSK fick många lätta kontringar tack vare det fina försvar- och målvaktsspelet och ÖSK avslutade den sista knappa kvarten med 8 mål mot 3.

Dunder var natruligtvis nöjd med vinsten trots den knackiga inledningen.

-Vi gör en del misstag i början och det ser väl inte helt OK ut. Det är lite nervöst men vi reder ut det. Vi vinner faktiskt med elva mål och det är inte fel, menade Dunder.

ÖSK hade bra koll på gästerna. Linn, Lina och Sara ska stå upp när det drar ihop sig och det gjorde dom och producerade 27 mål framåt. Bakåt var det tätt långa stunder och får bara Camilla Månsson och Elin Pettersson spela ihop sig mer som treor blir de otroligt svårpasserade. Nämnas bör även Frida Granberg som gör en hel drös med friläges- och straffräddningar och är oerhört stabil. Sävsjö/Eksjö hade även de en släng av "försäsongstakter" med många dåliga pass och sega fötter. Det gjorde att de kom efter var och var annan gång och gästerna ska nog vara glada för de få utvisningsminuter de fick.//AS

Örebro Sportklubb - Sävsjö/Eksjö 30 – 19 (13 - 9)

Målskyttar
Linn Larsson 12, Lina Larsson 10, Sara Johansson 5, Malin Bergfalk 1, Elin Pettersson 1 och Therese Jämthed 1.


Avkast - SERIEPREMIÄREN ÄR HÄR


Bege er till Idrottshuset idag
15.30, it is!

Uppladdningen med Therese "T" Eriksson


För att Ni ska få en Er närmare titt på hur våra spelare laddar upp inför match så kommer redaktionen att intervjua olika spelare såhär dagen innan avkast. Idag har vi pratat med T och det lät såhär:

R: - Tjena T! Hur är läget?

T: - Hej! jo det är bra, jag är så in i h*tes nervös bara, tror aldrig att jag varit såhär nervös tidigare.

R: - Okej, men du... under Nissecamp i Rikkenstorp för knappa månaden sen kom vi i laget varandra lite närmare. Vi hade bland annat som uppgift att berätta något om en lagkompis som ingen annan visste om. När det var din tur fick alla, till sin förvåning, reda på dina något udda tvångstankar. Det jag förundrades extra mycket över var dina problem i mejerihyllan. Har du lust att dela med dig till våra läsare utav detta?

T: - Absolut kan jag det. Jo det är ju så att det måste vara jämna tal, så siffran två är en återkommande faktor i mina tvångstankar. Det yttrar sig bl.a. genom att jag t.ex. inte kan ta mjölkpaketet som står längst fram, dels för att det är nummer ett men också för att det är den "bästa" mjölken och då är det synd om den som står bakom, så jag tar alltid det andra mjölkpaketet. Så idag när jag skulle handla fil blev det lite jobbigt för det fanns bara en fil kvar, och det är ju ett ojämnt nummer så då fick jag köpa yoghurt istället.

R: - Jag kan inte låta bli att skratta och det är med anledning av detta jag ringer till just dig just nu, för jag kan ju inte låta bli att undra om du har några speciella rutiner inför match. Vad gör du t.ex. kvällen innan match?

T: - Just kvällen innan har jag inget speciellt för mig förutom mina vanliga tvångstankar som t.ex. om jag äter hamburgare och pommes ikväll och jag skulle råka tappa en pommes på golvet så måste jag slänga ner en till.

R: - Hur spenderar du timmarna innan match?

T: - Just timmarna innan har jag nog inget speciellt för mig men jag måste dock kissa efter vi haft snacket i omklädningsrummet innan matchstart.

R: - Har du några speciella påklädningsrutiner eller något annat som absolut inte får gå fel?

T: - Jag kan inte stå först i ledet när vi ska skjuta och värma upp målvakterna och precis innan matchstart när man tittar upp på publiken så kör jag en liten hejaramsa för mig själv.

R: - Kan man få ett litet smakprov?

T: - Det handlar om en känd hockeyfilm att göra så mycket kan jag avslöja.

R: - Vad tror du ska hända om någon av dina rutiner uteblir?

T: - Ja då får jag för mig att det kommer att gå dåligt och jag blir lite irriterad. Förr spelade jag med samma trosor i två år men det blev så äckligt så det har jag slutat med nu.

R: - Då vill jag tacka dig T för att du tog dig tid och jag hoppas att du får en fortsatt bra kväll

T: - Tack själv!
/ #1


5 Dundersnabba

Stegfel följer upp den allsvenska premiär-hypen och fångar coach Rödskägg, Tomas Dunder för några korta, snabba.

1. MS Röj eller schack?

Den första kan jag nog faan inte välja på, det är så sjukt skoj båda spelen.. Det viktiga är inte vem man spelar mot, det är vem man slår.

2. Vem blir årets måldrottning?

Tror Lina Larsson kommer Dunka in bollar denna säsongen också

3. Keso eller fiskdressing?

Keso! Annars tänker jag på Kecke!

4. Vem tar hem årets busliga?

Busligan är lite av X:ets saaaak (AnnaX alltså, reds. anm.)

5. Vilka blir årets utropstecken?

Jag tror Saahaaraa kommer gå framåt mycket! Annars är det ju skoj att se vad Claes H/Tomas S stilen gör med våra målvakter!  (Claes Hellgren/Tomas Svensson, reds anm)

Vi tackar Dunder för hans tid och önskar honom fortsatt lyckade hakgnuggningar under kvällens träning i Idrottshuset och den stundande premiären.


2 dagar till avkast!


Inför Sävsjö/Eksjö - seriepremiär

Allsvenskan baby! Nu vankas det världspremiär i Idrottshuset, för första gången någonsin så spelas det allsvensk damhandboll i landet. ÖSK går ut starkt och sätter sin främsta ”inför-skribent” vid tangenterna – nämligen mig!


Att blicka tillbaka på förra året ger ett visst pirr i kroppen, nykomlingar i division 1 och avslutar en framgångsrik säsong med att kvala till elitserien mot IVH Västerås. Fantastiskt! Med förra säsongen på tapeten så vill jag på detta sätt ta tillfället i akt och tacka de spelare som tog oss till allsvenskan, men som inte längre finns kvar att glänsa. Lycka till, med allt ni tar er för!
   Nu är ännu en försäsong gjord, på spridda ställen i landet. Testerna visade goda resultat och gav kvitto till vår fysguru Nisse att vi lyssnat på hans visdomsord ännu en sommar. Våra nyförvärv har fått smaka träningsvärk som aldrig förr.


Nu ser vi framåt
mot en säsong av handbollsfeber i Örebro. ÖSK handboll är nu stolta ”innehavare” av 3 stycken världsmästare, Larsson-twins och Sara gjorde en riktig bragd i paradiset i somras och tände alla lite extra inför bollsäsongen. När nu LIF Lindesberg har lämnat Idrottshuset för sin nybyggda arena så känner vi oss mogna att hoppa i dressen som Örebros främsta handbollsunderhållning. Nyförvärven har hittats lokalt från Lindesberg och Hallsberg, samt från u-laget. Ett långväga förvärv gjordes från Karlshamn, en burväktare vid namn Viktoria. Dessa tjejer ger ny spets på träningarna och skärper konkurrensen ytterligare, jag vill göra ett särskild heads-up för junisarna Anna Isgren och Mia Haaster.


Nu, hemma-, serie- och världspremiär
på lördag. Starkast möjliga lag mönstras, och det vill inte säga lite. Anledda av Capitano (och reiseleiter) Månsson entrar de svartklädda idrottshusets golv till dunkade musik och massiva applåder. Vi räknar iskallt med att fjolårets starkaste spelare (publiken) kommer ha gjort en grym försäsong och vara bättre än någonsin! För motståndet står Sävsjö/Eksjö, en helt ny bekantskap för ÖSK damerna och vi önskar dem välkomna till Örebro. Självklart tänker vi göra allt för att de ska åka besvikna härifrån.


Seriepremiärens första-lista
:


Matchens första mål
: Linn Larsson, snyggt framspelad av syrran.
Matchens första block: Pasta-Elin Pettersson har inte krympt i sommar…
Matchens första gula: Kapten Månsson visar vägen
Matchens första utvisning: Sara har varit lite jävlig på träningarna, hon tar’n!


Jag kommer vara i idrottshuset kl. 15.30 på lördag. Var kommer du vara?

Knäskålen Azelsson är snart tillbaka som sheriff i den svartklädda muren/ #18


Heta Stolen med Granberg

Namn: Frida Maria Granberg
Nr: 1
Position: Målvakt
Civilstånd: Sambo Joakim

Hur ser du på förra årets succé i division ett och elitseriekval?
Du har egentligen nämnt det ordet som kan beskriva det - succé! Men jag tycker att vi genomförde säsongen bra, vi fick bl a många bra nyförvärv som har varit viktiga för klubbens framgång. Att vi tog oss till elitseriekval var bara en bonus, och att vi dessutom klarade oss till andra omgången i kvalet var ett kvitto på hur starkt lag vi hade.

Vad tror du om säsongens upplaga av ÖSK, några ut - några in?
Jag tror att vi har möjlighet att ligga med i toppen även i år, så länge vi får vara skadefria. Vi har fått förstärkning på i stort sett alla positioner, men har tyvärr inte ännu sett alla i spel.

Under försäsongen har ni mött IVH Västerås, flertalet ggr. Några ord om dessa bataljer?
Jag tycker att vi presterade bra i bägge matcherna, även fast vi förlorade första med 1 boll. Att vi i andra mötet vinner med 3 bollar bevisar att vi är mer sammansvetsade inför seriepremiären. Eftersom jag har ett förflutet i klubben så var det extra skönt för mig att äntligen tvåla dit dom - och detta genom att sista matchen endast släppa in 15 bollar.


Dumma frågordumma svar

Ljus eller mörk?
- Jag tycker om mjölkchoklad. Ellerrr?

Sommar eller vinter?
- Sommar

Försäsong eller Nisses nerjogg?
- Nerjogg, då vet man iaf att det snart är slut

Vem i laget duschar du helst med? 
- Om jag hade fått frågan förra året så hade svaret varit "inte Danielle iallafall". Jag har ingen speciell favorit, jag tycker om mångfald.

Drömhunk (bortsett från din brandman)
- Jude Law i "The Holiday" eller Bradley Cooper i allt

Favoritdrink?
- Min hemmagjorda Monster Razz

Slutligen:
Tre ord om dig själv
Skjuter ganska hårt
Redaktionen tackar Frida för hennes medverkan denna sena tisdagstimme och önskar lycka till på lördag.


Världspremiär x 2

Tisdag den 21 september. Lördag den 25e september. Två historiska datum i ÖSKs framgångssaga.

Det senaste står kanske självklart att det är säsongs- och världspremiär av en handbollsallsvenska för damer i Sverige. ÖSK gör allsvensk debut efter en mycket kort och framgångsrik sejour i division ett, för motståndet står Sävjö/Eksjö från de småländska vidderna.

Det första datumet är likaså en världspremiär, kanske ännu större än en handbollsallsvenska för damer. ÖSK dam tar efter Kumla Hockeys eminenta idé och ger vår stora supporterskara en ordentlig inblick i laget på och utanför planen.

Redaktionen planerar att bjuda på inför-matchen-repotage, matchreferat, personliga intervjuer, gamla godingar och allt som faller oss in. Varje vecka kommer vi även att fördjupa oss i en spelare, som hamnar i Heta Stolen och får besvara redaktionens och kanske även era frågor. 


Välkomna in på bara skinnet!


/ #1 och #18

RSS 2.0