Ewelina förstärker, kanske redan mot H65


Ewelina Danielsson, fostrad i HK Järnvägen, tar klivet över från Skövde HF till ÖSK tack vare samarbetet med elitserieklubben. Hemsidan ställde lite frågor till Tomas Dunder om lånet från SM-finalisten.


Ewelina Danielsson under sin första ÖSK-träning.
Ewelina har fått sparsamt med speltid i Elitserien och konkurrensen är hård på hennes position i Skövde. Hon väljer nu ÖSK Handboll för att få mer speltid. Du har tränat henne i Alléhallen i Järnvägentröjan. Vilka styrkor hade hon då och vilka styrkor har hon fått under tiden med Skövde?

-Ewes roll i Järnvägen var skytt. Men hon hade redan då många andra fina egenskaper. Efter tre säsonger med Skövde HF har hon utvecklats på alla punkter. Och att byta miljö från ett lag som mest tränar för det är skoj, som vi gjorde i Järnvägen, till ett lag där alla tränar för att bli bäst är ju en väldigt stor skillnad.

Vad fattas laget som hon kan tillföra?

-Rutin framför allt. Även fast hon är ung kommer hon tillföra elitserierutin. Och såklart spetskompetens.

När gör hon sin första match och hur kommer hon att matchas?

-Vi har förhoppningar om att hon ska delta redan i söndagens bortamatch i Höör. Men det är Magnus Frisk (Tränare i Skövde) sak att avgöra. Och vi kommer i så fall matcha henne på samma vilkor som alla andra spelare.

På vilka villkor spelar hon med ÖSK?

-Vi har ett samarbetsavtal med Skövde HF vilket betyder att vi har tillgång till att göra övergångar på spelare som inte får spela så mycket med Skövde. Så under säsongen är det inte säkert att det bara är Ewe som kommer dra på sig den svarta matchtröjan. Lake och Frisk för en daglig dialog om hur det ser ut på spelarfronten.

Det kan alltså bli tal om fler?

-Allt beror på hur det ser ut i Skövde. Men om dom får tillbaka sina skadade spelare finns det stora chanser till att det blir någon mer.

Varför väljer hon att spela med oss?

-Hon vill fortsätta utvecklas, och får väldigt sparsamt med speltid just nu i Skövde.

Hur har diskussionerna i tränarteamet gått  före övergången?


-Vi tycker det är skoj att vi höjer konkurensen ett snäpp till. Och att vi får ännu mer spetskompetens till laget.

Hur har det gått på träningarna?

-Under måndagens träning gjorde Ewe ett gott intryck på alla spelare i laget och även på oss tränare. Det känns positivt.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0