Damerna fortsätter att vinna i hemmaborgen

ÖSK damerna vann komfortabelt toppmötet mot IF Hellton från Karlstad. Fram till dagens match hade värmländskorna, precis som ÖSK, bara förlorat en match så tuff motstånd väntades i Idrottshuset.

Elin Pettersson gjorde 5 mål i dagens match mot IF Hellton.
Arkivbild
Gästande Hellton inledde matchen bäst och ledde inledningsvis med 4-2 innan ÖSK fick fart på benen. Tre raka mål från Linn Larsson och ett avslutande från Lina Larsson vände matchen till ÖSKs fördel. Sedan var det bara ÖSKs oskärpa som gjorde att gästerna hängde med en bra bit in i halvleken. En halvlek som ÖSK avslutade med att vinna med 5-1 efter att Hellton gått ikapp till 11-9.

I inledningen av den andra halvleken valde Hellton att lägga dubbelpunkt på Larsson och Larsson. En taktik som motståndarna använt sig av tidigare matcher men denna gång visade de övriga ÖSKarna att det är något som de gillar. Visserligen hämtade Hellton in ett par mål i inledningen men ytorna blev bara större i gästernas fösvar och Therese Eriksson, Malin Bergfalk, debutanten Hanna Ljunggren tillsammans med Elin Pettersson på linjen gjorde ett mycket bra jobb framåt. Elin Pettersson var även oerhört nyttig bakåt. ÖSKs ledning var inte hotad och drygades ut mer och mer ju mer Hellton mattades.

Hellton var på inga sätt ofarligt och hade bra spelare på många positioner. Helltons Karin Ullén hittade rätt bakom Frida Granberg åtta gånger. Tomas Dunder tyckte att ÖSK visade upp en helt annan bredd idag än tidigare. Sara Johansson och Camilla Månsson fick se matchen från läktaren på grund av skador vilket gjorde att de på plan fick ta extra ansvar då både Sara och Camilla har fått mycket speltid när Larsson och Larsson blivit punktade.

-Nyckeln till vinsten var att fler än två spelare tog sitt ansvar idag. Nästan alla leverarade vilket är skönt inför framtiden. Jag tycket att Frida, Lina, T (Therese Eriksson) och Elin spelade strålande och de andra var inte långt efter, menade en nöjd Dunder efter matchen.